Kad vatrogasci djeluju kao kirurzi i psiholozi - oslobodili ju prstena i straha

18.7.2016. 8:43:48

U cijelosti prenosimo komentar jedne nesvakidašnje vatrogasne intervencije JVP-e koji je objavljen na jednom Brodskom portalu.                                                                                       Iako ovakve intervencije više ne možemo nazivati nesvakidašnjima, s obzirom da ih godišnje u JVP-i u prosjeku imamo više od pet i za njih smo opremljeni odgovarajucim alatima.

SLAVONSKI BROD - Nakon provoda, jutros u sitne sate, mlada Brodanka zaspala je s prstenom na ruci. Danas oko podne, kad se probudila, imala je što vidjeti: prst je toliko natekao da s njega nje mogla skinuti prsten.

Mada je isprobala sve poznate 'kucne carolije' - od lizanja prsta, preko tuširanja hladnom vodom, do velike kolicine sapunice - ništa pomoglo nije. Prst je i dalje bio otecen i crven, a zbog otežanog protoka krvi, sve više je boljelo.

Buduci ništa pomagalo nije, mada nevoljko, djevojka je odlucila otici u bolnicu na Objedinjeni hitni bolnicki prijem. Medutim, tamo su joj kazali kako joj ne mogu pomoci. Tek, predložili su neka ode na Koloniju kod vatrogasaca.

 

Koliko velik je to problem bio najbolje svjedoci cinjenica da niti vatrogascima nisu pomogle konvencionalne metode skidanja prstena - škare za rezanje metala i slican alat. Prisiljeni su bili posegnuti za najekstremnijim pomagalom - elektricnom brusilicom. Pritom, dakako, nužno je bilo višekratno hladenje u vodi.

 

Poslije ove nesvakidašnje intervencije, treba pohvaliti opcu vatrogasnu strucnost i strpljivost pri radu te posebno dobar psihološki pristup djevojci koja je vec "vidjela se bez prsta na ruci".

 
Sva prava pridržana. Javna Vatrogasna Postrojba Grada Slavonskog Broda.