Slijetanje autobusa na auto cesti A3 kod Slavonskog Broda

4.1.2022. 14:03:15

Dana 25.07.2021. u 06:26 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Slav. Broda zaprimila je obavijest o požaru autobusa nakon slijetanja s Auroceste A3 Bregana-Lipovac na 211+450 km kod Slav. Broda, čvor zapad, južni kolnički trak u smjeru istoka.

 

Po dolasku na mjesto događaja utvrdili smo da je autobus pun putnika prijevozničke tvrtke " Deva Tours" reg. oznaka  07-427-EC  Rep. Kosovo sletio s južnog kolničkog traka u zelenu površinu i da se prevrnuo na bok.

Autobus nije zahvatio požar, ali uslijed slijetanja i prevrnuća, došlo je stradanja putnika, tako da je 10 osoba smrtno stradalo, a 44 osobe su prevezene na liječenje u Opću bolnicu u Slav. Brodu.

Uz pomoć raznih hidrauličkih, pneumatskih i ostalih alata, pripadnici JVP Slav. Brod vršili su spašavanje unesrećenih, izvlačenje povrijeđenih i smrtno stradalih ispod i iz autobusa.

Intervencija je završena 11:26 sati nakon podizanja autobusa na kotače i izvlačenja na zaustavni trak autoceste, na intervenciji sudjelovalo ukupno 5 vatrogasnih vozila i 12 vatrogasaca.

Izražavamo iskrenu sućut obiteljima poginulih putnika.











Sva prava pridržana. Javna Vatrogasna Postrojba Grada Slavonskog Broda.