Slijetanje autobusa na auto cesti A3 kod Slavonskog Broda

4.1.2022. 14:03:15

Dana 25.07.2021. u 06:26 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Slav. Broda zaprimila je obavijest o požaru autobusa nakon slijetanja s Auroceste A3 Bregana-Lipovac na 211+450 km kod Slav. Broda, cvor zapad, južni kolnicki trak u smjeru istoka.

 

Po dolasku na mjesto dogadaja utvrdili smo da je autobus pun putnika prijevoznicke tvrtke " Deva Tours" reg. oznaka  07-427-EC  Rep. Kosovo sletio s južnog kolnickog traka u zelenu površinu i da se prevrnuo na bok.

Autobus nije zahvatio požar, ali uslijed slijetanja i prevrnuca, došlo je stradanja putnika, tako da je 10 osoba smrtno stradalo, a 44 osobe su prevezene na lijecenje u Opcu bolnicu u Slav. Brodu.

Uz pomoc raznih hidraulickih, pneumatskih i ostalih alata, pripadnici JVP Slav. Brod vršili su spašavanje unesrecenih, izvlacenje povrijedenih i smrtno stradalih ispod i iz autobusa.

Intervencija je završena 11:26 sati nakon podizanja autobusa na kotace i izvlacenja na zaustavni trak autoceste, na intervenciji sudjelovalo ukupno 5 vatrogasnih vozila i 12 vatrogasaca.

Izražavamo iskrenu sucut obiteljima poginulih putnika.Sva prava pridržana. Javna Vatrogasna Postrojba Grada Slavonskog Broda.